Eetbare prints

Er worden geen prints meer gemaakt!

Je kan bij ons een eetbare print laten maken op ouwel papier, frosty- of icing sheets.

Hoe bestellen?

U kan de foto of tekening op voorhand doormailen info@dekikkerprinstaarten.be als JPEG bestand of reeds in een Worddocument of PDFbestand (marges minstens 1 cm). Je mag hem ook op USB meebrengen maar als het druk is of als er een workshop bezig is kunnen wij hem misschien niet direct afprinten !!! bij voorkeur 24uur op voorhand bezorgen is de boodschap, op deze manier kunnen we ook bekijken of het haalbaar is en de kwaliteit hoog genoeg is prentjes best in MB's en niet KB's.

Wanneer je enkel de afbeelding doorstuurt (als JPEG of GIF bestand) laat dan ook weten of dit op een volledig A4 moet of dat de tekening kleiner moet A5 of A6 max.  is A4 u betaald ook voor een A4 formaat ook als het plaat je kleiner is.
Best maak je het zelf op maar als het je niet lukt bekijken wij het graag voor u.

In de mail graag ook vermelden wanneer je de print tijdens de openingsuren wilt komen afhalen, of je kan ook een afspraak maken.  Dan ligt je print voor je klaar. WIJ VERZENDEN NIKS !

Soorten en Prijzen:

Ouwel A4 of hostiepapier       4.50€

Ouwel is een product op basis van aardappelzetmeel, water en plantaardige olie. Het wordt ook wel eetbaar papier genoemd. De smaak is neutraal en bijna smaakloos. Ouwel kan gebruikt worden op marsepein en suikerpasta. Kan ook gebruikt worden rechtstreeks op boterroom of slagroom, maar blijft dan minder goed van kwaliteit dan frosty- of icingsheet. Het ouwel papier dat wij gebruiken om op te printen is van dubbele dikte dus wel mooi stevig van kwaliteit en goed knipbaar met een gewone schaar.
Foto’s met veel donkere kleuren zijn minder geschikt voor ouwel omdat dit inktvegen kan geven en blaasje gaat vormen door de hoge verzadiging van vocht. We raaden het enkel aan bij eenvoudige tekeningen en kleine tekstjes logo's.

Hoe ga je hiermee te werk:


Bewaar de ouwel op een koele,droge en liefst ook donkere plaats donkere plaats maar zeker niet in de koelkast bewaren!  Licht en vocht tasten de kwaliteit aan. Laat hem best is het zakje de luchtdichte verpakking totdat je de ouwel gaat gebruiken. Als je hem goed bewaard is een ouwel tussen de 9 en 12 maanden houdbaar. Een ouwel kan daarom al ruim van te voren besteld worden of je kan er ook stukje uitknippen en de rest later gebruiken.

Een ouwel aanbrengen op suikerpasta of marsepein:
De ouwel aan de onbedrukte kant dun insmeren met eetbare lijm, royalicing of pipinggel gebruik best een borsteltje om een dun laagje aan te brengen, blijf voldoende ver van de rand dat het er niet vanonder komt bij het aandrukken

Een ouwel aanbrengen op slagroom of boterroom:
Gebruik je een boterroom of een slagroomlaag, dan hoef je geen kleeflaagje aan te brengen. Bij een slagroomlaagje als ondergrond, probeer dan om de ouwel zo kort mogelijk van te voren aan te brengen.

Frosty sheet A4                    5,50€

Frosty sheet is een dun printbaar laagje op zetmeelbasis met vanille smaak. Het ligt op een plastic schutvel om het door voeren door de printer mogelijk te maken. Kan gebruikt worden op een ondergrond van boterroom, slagroom, bavarois, ganache, suikerpasta en marsepein. Frostysheet is heel buigzaam en is daarom ook geschikt voor het maken van randen aan je taart of om iets te voorzien van een print  zoals bv. een handtastaart.

            

Hoe ga je hiermee te werk:


Frosty sheet zorgt voor een heel scherpe afdruk.
Wanneer je frosty sheets snel na het printen verwerkt, komt het schutvel meestal gemakkelijk los. Mocht het schutvel niet gemakkelijk lossen, dan is het handig om de sheet max. 1 minuutje in de diepvriezer te leggen, waarna je het schutvel gemakkelijk kan verwijderen. Voor kleinere afbeeldingen of stroken, eerst de sheet uitknippen en dan pas van het schutvel halen.
Doe niet meer dan 2 plaatjes tegelijk. Zodra de sheet weer slap begint te worden neemt de kans op beschadigen toe bij het verwijderen van het schutvel toe.
De Frosty sheet is heel goed geschikt om op botercrème of slagroom te plaatsen. De print smelt als het ware samen. Wel oppassen dat er geen condens of vocht op je print kan vallen. Voor het plaatsen van de sheet op room- of boterbasis onderlagen, altijd wat poeder suiker eronder strooien en stevige, goed opgeklopte slagroom gebruiken met minstens 40 % vetgehalte, zo is er minder kans dat er vocht uit de slagroom vrij komt.
Frosty sheet kan ook direct op een onderlaag van bavarois gebruikt worden. Dit soort onderlagen moeten eerst goed zijn opgesteven, voor je de print er op kan plaatsen.
De frosty sheet kan ook gebruikt worden om op marsepein of suikerpasta te plaatsen bevestigen door de plaats waar het moet komen lichtjes te bevochtigen dit kan met een borsteltje of waterpen, of door gebruik te maken van Royal icing of chocolade even wachten tot deze begint aan te drogen en dan licht aan drukken.

Icingsheet A4                      6,50€

Icing sheet is het meest te vergelijken met een dun laagje suikerpasta. Het kan aangebracht worden op suikerpasta, marsepein en boterroom laagjes.
Je kan icing sheet ook laten drogen om er plaatjes van te maken om bijvoorbeeld op cupcakes of koekjes te plaatsen.
Icing sheet heeft ook een mooie en scherpe afdrukkwaliteit vooral als je echte foto's wil gebruiken.

Hoe ga je hiermee te werk:


Bewaar je icing sheet tot gebruik in de gesloten verpakking waarin je de sheet van ons hebt gekregen, op een koele, droge en liefst donkere plaats en niet in de koelkast. Is je icing sheet toch droog geworden dit merk je doordat hij stijf is en zou kunnen breken, los je dit op volgende manier op neem een zakdoekje of keukenrolvelletje benevel het met een plantenspuit gewoon water en doe het mee in de zak BELANGRIJK tussen het schutvel en de plastic zak niet de bedrukte kant nu ongeveer 12-24u wachten.  Het schutblad van een icing sheet laat meestal vrij gemakkelijk los, anders ook max. 1minuutje in de diepvriezer. Gebruik geen mes of spatel want je zou de sheet kunnen beschadigen.  Makkelijk knippen of snijden maar met het schutblad gaan ze er niet makkelijk af 1 per 1 in de diepvriezer en niet langer dan 1minuut. Het plaatsen gebeurt net als Frosty sheets.  Voor het maken van suikerplaatjes laat je de uigeknipte of uitgesneden afbeeldingen een aantal uren drogen. Draai de plaatjes regelmatig om het gelijkmatig te laten drogen hiervoor wel al van het schutblad halen omdat ze kunnen breken als ze droog zijn en je ze er dan moet afhalen. Bescherm icing tegen vocht de taart mag wel in de koelkast maar best in een kartonnen doos zonder kijkvenster zodat er geen condens op het venster komt wat op je icing sheet zou kunnen vallen.  Overschotjes in een plastic zakje goed afsluiten.

Opmerking:

Het is mogelijk dat er een kleurverschil is met een afdruk op gewoon papier. Of dat er strepen onstaan door veel donkere kleuren, zwart streept enorm. Tevens houden wij ons het recht voor plaatjes niet af te willen printen die aanstootgevend zijn.
Voor afdrukken met veel van dezelfde kleur in de achtergrond kan er een meerprijs gevraagd worden of door kwaliteitsverlies afgeraden worden of door ons geweigerd worden.