Wie is de kikkerprins taarten en meer?

 

Laat mij me even aan jullie voorstellen mijn naam is Sylvia en geboren in 1979 en woon in Putte hier woon ik samen met mijn man Patrick en lieve kleine dochters Amilia en Alisia. Al van kleins af aan vind ik alle zoete dingen lekker en ook het maken daarvan. Mijn eerst bakherinneringen gaan terug naar koekjes uitsteken en bakken voor kerstmis.  Maar ik hielp mama ook bij cake en taartjes bakken als kind en natuurlijk de pot uitlikken of stukjes deeg stiekem smullen.  Toen ik de oven zelf mocht bedienen was op zondagnamiddag, de keuken steevast voor mij, daar werd heel wat geëxperimenteerd en zo is wel een echte passie om lekkere dingen te maken echt ontstaan.

 

Voor ons huwelijk in mei 2009 waren we helemaal weg van een mooie strakke stappeltaart in rolfondant met vlinders 3dagen voor onze trouw liet de bakker van onze bruidstaart weten dat hij deze niet kon maken, hoewel hij wel eerst had toegezegd. ik ben niet lang bij de pakken blijven zitten en dacht ik doe het gewoon zelf, ik heb alle spulletjes in huis gehaald. Rolfondant, kleurstofjes, plungers, … en ben zelf aan de slag gegaan. Zo is mijn eerste rolfondant stappeltaart ontstaan, ze was heel lekker en iedereen vond ze heel erg mooi en knap gedaan.

 

Na die eerste taart ben ik blijven taart en cupcakes maken eerst nog even zoeken, veel leuke sites bekeken en boekjes gelezen, maar ik heb het me zelf allemaal aangeleerd. Figuurtjes maken viel heel goed mee, ik had als kind al veel met plasticine en Fimo geboetseerd en de creativiteit zit me wel in het bloed. Stilaan was een echte verslaving aan taart decoreren geboren. Al snel gaf ik workshops en leerde het anderen.

 

En nu gaat er ook geen enkele gelegenheid meer voorbij of ik maak de taart of cupcakes lekker helemaal zelf, ook vrienden en familie vinden dit reuze geweldig want voor elk feest is er een leuke, unieke en lekkere taart.  In februari 2011 werd onze dochter Amilia geboren en ik wist heel gauw ik wil mijn dochter zelf groot brengen, net als mijn moeder er voor mijn broer en mij was, er zijn voor haar, en nu ook voor haar kleine zusje Alisia.  Het idee zat al even in mijn hoofd een eigen winkeltje maar ja die stap zet je niet 1..2..3… .  Maar mijn lieve man zei als je het nu niet doet dan ga je er later spijt van krijgen.  En het resultaat is er ik heb mijn eigen zaakje opgestart “ De kikkerprins taarten en meer” ik hoef de deur niet uit de winkel  is aan ons huis en ik ben altijd in de buurt als onze dochters me nodig hebben.  Nu vraagt u zich misschien waarom kikkerprins, wel op mijn trouwring zit een heuse kikkerprins, mijn man is mijn prins ik vond het erg romantisch en het past gewoon bij mij.

ondertussen werd  ik ook  bakker en banketbakker en vind het reuze om steeds lekkere en nieuwe dingen te maken voor een unieke en lekkere taart kan je dus ook bij ons terecht voor meer info hierover gebruik gerust het contactformulier of mail rechtstreeks info@dekikkerprinstaarten.be .

Ook behaalde ik mijn Masterdiploma aan gerenommeerde ‘Knightbridge PME school of Cake decorating’ uit Engeland, zodat ik me met trots ook Cake Designer mag noemen.

Tevens kan je nu ook de PME cursus bij ons komen volgen want behaalde ik van PME ook mijn Teachersapproval en mijn retail approval.

Alsook de eerste twee modules van Wilton.