Vanaf Maart 2017 zijn dit onze niewe openingsuren!

 

    

 

Voor de laatste nieuwtjes volgt u ons best op Facebook!

 

 

Ondertussen werden we voor de tweede keer trotse ouders van een allerliefste dochter "Alisia" 1maart 2013

 

We zijn verhuist sinds 4 en 5 augustus 2012 naar Mechelbaan 489 2580 PUTTE. 

 

 Het is een grotere, mooiere en leukere locatie  met meer ruimte om te parkeren en we niet meer elke vrije centimeter moeten afspeuren voor plaats als er nieuwe spullen bijkomen.

 

Het assortiment is nog ruimer !

 

En zodat wij jullie nog beter van dienst kunnen zijn met apparte workshopruimte!

 

En steeds een mooi en lekker aanbod aan verse cupcakes .

 

Dus nog even geduld voor ons is het ook spannend maar ik denk dat jullie heel tevreden gaan zijn!

 

 

Wat is het verschil tussen baksoda en bakpoeder?

In veel Engelse en Amerikaanse recepten komt Bakingsoda of Baksoda voor. Dit is niet hetzelfde als Bakpoeder. Hoewel beide Bakpoeder en Baksoda een rijzing proces teweeg brengen hebben ze ieder een eigen toepassing.

Bakpoeder is gewoonlijk een mengsel van gelijke hoeveelheden zuiveringszout met citroen- of wijnsteenzuur. Als het toegevoegd wordt aan tarwebloem, krijg je zelfrijzende bloem.


Baksoda of Bakingsoda is zuivere sodium bi-carbonaat, oftewel: zuiveringszout, of dubbelkoolzure soda. Zuiveringszout is in de grotere te koop onder de naam Baking Soda of bicarbonaat.

Baksoda is chemisch geen zuur maar een base en zal een ietwat bittere smaak opleveren, tenzij het gecombineerd wordt met een zuur, zoals in karnemelk, azijn, citroensap, zure room, yoghurt, chocolade, cacao, honing, rietsuiker, vruchten. Bakpoeder bevat baksoda en een zuur, plus een zetmeel om vocht te ontrekken, zodat de boel niet meteen begint te werken in de verpakking en die combinatie heeft - qua smaak - een neutraliserend effect. Recepten met bakpoeder hebben vaak ook andere neutraal smakende ingrediënten, zoals melk. Baksoda wordt vaak aan een recept met bakpoeder toegevoegd om de zuren te neutraliseren en wat zachtheid te
produceren.

 

Wat is het verschil tussen gecondenseerde en geëvaporeerde melk?

Haal deze twee niet door elkaar: je kunt de ene niet door de andere vervangen. Geëvaporeerde melk is melk die, in essentie, deels is uitgedroogd. De helft van de hoeveelheid water is eruit gehaald en er is geen suiker aan toegevoegd. Gezoete, gecondenseerde melk is melk waarvan de helft van het water eruit is gekookt (verdampt) en waar suiker is aan toegevoegd. Zuid-Amerikanen drinken graag koffie met gecondenseerde melk.


     


Dulce de leche, butterscotachtige, machtig, zoet dessert, bevat geen eieren, maar gedraagt zich alsof dat wel het geval is, zeker in koude vorm en wordt gemaakt van gecondenseerde melk.

 

Hoe maak je Dulce de leche?

Of ook wel melkkaramel genaamd, maak je als volgt neem een blikje gecondenseerde melk, giet de inhoud in een pannetje en al roerend op een zacht middelmatig vuurtje verwarmen, u moet continu roeren. Dit tot een dikke stuggere massa onstaat, let op het wordt nog iets stijver na afkoelen.  Dit duurt ongeveer 20-25minuten zeker niet stoppen met roeren want brand anders snel aan.

Super lekker tussen taart als vulling of op ijs en zelfs op de boterham.

 

Recept van Royal Icing zoals ik hem gebruik:

Ik gebruik gewone poedersuiker en geen rietsuikerpoedersuiker. Verder gebruik ik eiwitpoeder om de kans op salmonella uit de weg te gaan zo is het ook veilig voor zwangeren en kleine kinderen.

12,5gram eiwitpoeder vermengen met 75gram water laat dit mengsel een tijdje staan eventueel afgedekt overnacht in de koelkast, zeef het daarna zodat alle klontertjes eruit zijn. Zeef 500gram bloemsuiker in een mixerkom doe iets meer dan de helft van het eimengsel er direct bij en kloppen met de K-klopper tot het er niet echt nog droge massa is dan lepels gewijs toevoegen.  Tussendoor alles eens even van de rand en bodem schrapen.  Persoonlijk klop ik hoogste snelheid 7-10minuten normaal kan je nu pieken trekken die een heel klein beetje ombuigen. Dit is de stijfste dikte, je kan om in te vullen druppels gewijs water toevoegen, maar let op kleurstof is ook vloeistof, dus eerst vloeistof dan water, voor running zoveel vloeistof toevoegen tot, als je met een stokje er een streepje intrekt en dit binnen 10tellen weg is niet sneller niet trager.

Met Icing kan je versiering spuiten , suikerpasta deeltjes vastkleven en koekjes versieren.  Het smaakt gelijk de gekleurdesuikertoefjes op niknakkoekjes.

Het blijft een behoorlijke tijd goed als je het goed afgesloten koel bewaard met vershoudflolie tot op de icing gedrukt in een luchtdicht doosje. Ook tijdens het werken steeds afdekken met een vochtige doek.

 

Meringue creme au beure op mijn manier:

Deze kan je gebruiken om taartjes te vullen en af te smeren dus als onderlaag voor het bekleden met suikerpasta of marsepijn. Maar ook om toefjes mee te spuiten.

1deel Eiwit, 2delen bloemsuiker, 3delen zahte roomboter  

Weeg dus het eiwit  en dit gewicht is 1deel dit kan ook met eiwitpoeder-watermengsel. Eiwit opkloppen met bloemsuiker tot pieken de zachte roomboter wit kloppen (als je boter enige tijd laat opkloppen wordt ze steeds lichter en cremiger) daarna beide onder elkaar vermengen.

Je kan deze ook kleuren en ook smaak geven.

Als deze in de koelkast wordt geplaatst stijft deze weer op, kan ook worden ingevroren na ontdooien en op kamertemperatuur even terug opkloppen.

Deze is veel luchtiger en lekkerder dan klassieke Creme au beurre.

 

 Gebruik je onze Mixen dan hierbij nog eens de recepten:

cakemix:

500gram mix, 250gram zachte boter (goede boter op kamertemperatuur), 5middelgrote eitjes

Alles mengen op middelmatige snelheid en niet te lang, 1ijsschepbol per cupcake

Oven voorverwarmen op 180graden en bakken op 180graden  duur tot ze goudbruin zijn en als er niets meer aan sateprikker hangt bij inprikken gelijkmatiger bakken op 160graden en langer.

 

Buscuitmix en chocoladebiscuitmix:

500gram mix, 8middelgrote eitjes

Alles mengen op hoge snelheid voor 8-10minuten

Oven voorverwarmen op 180graden en bakken op 180graden  duur tot ze goudbruin zijn en als er niets meer aan sateprikker hangt bij inprikken gelijkmatiger bakken op 160graden en langer.

 

Botercrememix:

250gram Botrcrememix, 250gram zachte boter (goede boter op kamertemperatuur) 100ml water

Boter zolang kloppen tot ze wit en romig is geklopt dan mix toevoegen en daarna straalsgewijs water bijvoegen hierna nog even laten kloppen. Deze kan je zowel als vulling, afsmeersel als toefjes op cupcakes gebruiken, restjes zijn invriesbaar.

 

Mouse mix:

1potje van 250mousemix, 200ml water, 1liter room

Meng het potje met het water, klop de ongezoete slagroom stijf, vermeng dan onder het mengsel.

1uur koelkast deze stevige vorm kan als vulling gebruikt worden tussen taart of als toef op Cupcake

de iets zachter versie 300ml water en 1,2liter room  op een potje is ook ideaal om zo te eten.